Meeste Britten lezen krant mobiel

Bij zeven vooraanstaande krantentitels in het Verenigd Koninkrijk, blijkt meer dan de helft van de lezers het nieuws alleen nog maar via zijn telefoon tot zich te nemen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse National Readership Survey (NRS). The Independent heeft het grootste mobiele publiek. Bijna 80 procent van al hun gebruikers leest de krant uitsluitend op een telefoonscherm.

Maar ook publicaties als: the Daily Mirror, the Daily Telegraph en the Guardian, hebben inmiddels een grotere mobiele dan papieren achterban. Alleen The Times blijft ver achter. Driekwart van haar lezers zweert nog altijd bij de krant.

De NRS verzamelde de data gedurende de periode juli 2016 tot juni 2017.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK