Alles over fit en gezond thuiswerken

Dat veel creatieve beroepen achter de computer ook thuis kunnen worden beoefend, behoeft geen toelichting. Maar om daarbij binnen de huidige situatie steeds lekker fit en ook gezond te blijven, is er meer nodig dan een tafeltje waar je je laptop op kunt openen.

Of de door corona veroorzaakte situatie een blijvertje zal zijn rondom het ’thuiswerken’ is onderwerp van nogal wat speculaties. Maar in de afgelopen twee maanden hebben velen ervaring kunnen opdoen. MKB Nederland en VNO-NCW ontwikkelden een online platform met veel ’tips & tricks’. De webpagina heeft als slogan: ‘Thuiswerken is topsport‘ meegekregen. Het platform is opgericht in samenwerking met stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! en met hulp van een aantal ministeries.

Talloze tips en ook een aantal filmpjes om fit te blijven in nek en schouders, waar doorgaans spanning zich ophoopt.

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW zegt: “Ik moet ook nog elke dag wennen aan het thuiswerken. Voor je het weet zit er geen rem op het werk en blijf je maar doorgaan. Dat is een aandachtspunt merk ik ook bij veel mensen in mijn omgeving. Voor al dat soort zaken vind je op de site nuttige informatie. Ik had nooit gedacht dat wij nog eens yogasessies gingen aanbieden in mijn laatste maanden bij VNO-NCW.”

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK