Nog 1 jaar de tijd om PostScript Type 1 fonts te vervangen

Ruim 1 jaar geleden meldde Adobe dat de support voor PostScript Type 1 fonts per begin januari 2023 zal worden gestopt. Er zijn nog steeds veel PS 1, T 1 of Type 1 letters in gebruik, en Adobe adviseert compleet om te schakelen op OpenType.

End Of Postscript Type 1

Dat is best begrijpelijk, want allerlei problemen met fontindelingen en nieuwe technieken als ‘voorlezen’ worden door het gebruik van OT, Unicode en
UTF-indelingen sterk verminderd.

De techniek van ruim 35 jaar geleden is op zijn eind gekomen. Het duurt nog ruim één jaar, maar bedrijven en ontwerpers dienen tijdig maatregelen te nemen om problemen voor te zijn. Volgers van de richtlijnen van PDF/X-4 hebben deze horde al eerder genomen.

Bekijk ook de toelichtingen die Adobe op haar website heeft gepubliceerd.

Bron: Henk Gianotten op LinkedIn

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK