Keurmerk voor duurzaam bosbeheer uitgebreid naar bomen buiten het bos

Tot voor kort was certificering van het PEFC keurmerk beperkt tot bosbeheer. Maar van de ruim 340 miljoen bomen in Nederland staan er 180 miljoen buiten het bos in steden, dorpen, langs akkers en weilanden, in kanalen en op erfgrenzen. PEFC heeft een voortrekkersrol op zich genomen: certificering van bomen buiten het bos is vanaf nu mogelijk.

Unnamed

Onlangs werden de eisen voor duurzaam beheer van bomen buiten het bos in Nederland goedgekeurd door PEFC International. Daarmee is Nederland, samen met India, het eerste land in de wereld waar eigenaren een certificaat kunnen behalen voor het beheer van hun bomen.

Een andere primeur is dat Zwolle de eerste gemeente is die zich voorbereidt op certificering van bomen buiten het bos en Landgoed Twickel voor de bomen rond landbouwgronden en in het coulisselandschap als eerste landeigenaar.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK