Het kan: duurzaam verpakken én bomen planten!

Met de Klimaatweek vanaf 31 oktober in het vooruitzicht start PEFC met de campagne: #PlantJouwToekomst om de verpakkingsketen te verduurzamen.

Pefc Verpakkingen

Het is zonneklaar dat een duurzaam imago steeds belangrijker wordt voor verpakkingen en bedrijven. We moeten immers aan onze toekomst denken. De consument ziet een verpakking als een belangrijk duurzaam aspect van een product en merk. Meer dan de helft van de Europese consumenten is van mening dat papier en (vouw)karton de meest milieu-vriendelijke materialen voor verpakkingen zijn. Wist je dat bedrijven duurzaam kunnen verpakken én bomen planten? Dat is precies wat er gebeurt als een PEFC-gecertificeerd bedrijf papier en (vouw)karton uit gecerti-
ficeerde bossen inzet. Zo wordt door de hele keten heen samengewerkt aan een groene en gezonde toekomst, door bossen in stand te houden en klimaatverandering tegen te gaan, omdat bomen het broeikasgas CO2 blijven opnemen. Dit biedt kansen voor de bedrijven die van papier en (vouw)karton verpakkingen maken.

Plant ook jouw toekomst als verpakkingsbedrijf en sluit je aan door het PEFC-certificaat te behalen.
Het is in 8 stappen haalbaar. Check alle info.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK