Igepa gaat samenwerken met Vanheede Environment Group

Vanheede Environment Group, gevestigd in Wervik en Igepa Belux nv, gevestigd in Aalter, kondigen aan dat ze samen een proefproject opstarten om polypropyleen (PP) kunststofplaten op te halen en te verwerken tot circulaire producten.

Met het opstarten van dit proefproject zal Igepa Belux bij een aantal proefklanten gebruikte polypropyleen platen ophalen en ter beschikking stellen van Vanheede Environment Group, die deze hollekamerplaten dan verder verwerkt. Het granulaat dat wordt geproduceerd door de extrusie van de platen zal voornamelijk hergebruikt worden voor de productie van circulaire polymeren, die ingezet worden voor duurzame toepassingen.

“Duurzaamheid is binnen Igepa Belux één van de drie strategische D’s, naast diversificatie en digitalisatie.
Igepa Belux nv is een groothandel die zich wil onderscheiden door het leveren van toegevoegde waarde aan zijn klanten, niet enkel op niveau van producten en logistiek maar ook op het vlak van duurzaamheid en afval-
problematiek. Met ons Ecobuddy-project, waarbij we gebruikt papier ophalen bij onze klanten, zetten we reeds sterk in op circulariteit. Ook in onze snelgroeiende afdeling Visuele Communicatie speelt circulariteit een steeds belangrijkere rol. Ontzorgen van onze klanten is een belangrijke bouwsteen om deze toegevoegde waarde te blijven verzekeren, zeker in deze uitdagende tijden”, zo stelt Dirk Salens, CEO van Igepa Belux.

Wanneer het proefproject positief geëvalueerd wordt, zal dit breed in de markt uitgerold worden.

Check ook deze infographic van Igepa over duurzame circulaire stromen van oud papier tot 100% gerecycleerd papier:

Infographic Igepa Paper2paper Flow

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK