Duurzaam bosbeheer met filmpje Schimmelpenninck

Met een PEFC keurmerk heb je de garantie dat je papierproduct afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. De leden van PEFC hebben om dit te bevorderen een nieuwe Nederlandse bosstandaard goedgekeurd. Om dit doel onder de aandacht te brengen bij een breder publiek trok Albert Schimmelpenninck, die heeft gewerkt aan de vernieuwde bosstandaard, samen met zijn zoon, de bekende journalist en presentator Sander Schimmelpenninck, de bossen in.

Pefc2Het bezoek heeft een prachtig filmpje opgeleverd, waarin de waarde van onze bossen nog maar eens wordt onderstreept.
De nieuwe bosstandaard omvat de regels waar een boseigenaar zich aan moet houden om in aanmerking te komen voor PEFC-certificering. Het uitgangspunt is: wat bos is, moet bos blijven. En dus is er onder meer vastgelegd hoeveel er mag worden geoogst, dat er moeten worden gestreefd naar een gemengd bos, dat verjonging moet worden bevorderd, natuurlijk of door herplant en dat er een minimale hoeveelheid dode bomen (staand en liggend) in het bos aanwezig moet zijn. Daarnaast is er in de nieuwe standaard nog meer aandacht voor het vastleggen van CO2 in bossen, zowel boven als onder de grond. Bijzonder is dat er in de standaard voor het eerst aandacht wordt besteed aan bomen buiten het bos.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK