Duurzaam bosbeheer met filmpje Schimmelpenninck

Met een PEFC keurmerk heb je de garantie dat je papierproduct afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. De leden van PEFC hebben om dit te bevorderen een nieuwe Nederlandse bosstandaard goedgekeurd. Om dit doel onder de aandacht te brengen bij een breder publiek trok Albert Schimmelpenninck, die heeft gewerkt aan de vernieuwde bosstandaard, samen met zijn zoon, de bekende journalist en presentator Sander Schimmelpenninck, de bossen in.

Pefc2Het bezoek heeft een prachtig filmpje opgeleverd, waarin de waarde van onze bossen nog maar eens wordt onderstreept.
De nieuwe bosstandaard omvat de regels waar een boseigenaar zich aan moet houden om in aanmerking te komen voor PEFC-certificering. Het uitgangspunt is: wat bos is, moet bos blijven. En dus is er onder meer vastgelegd hoeveel er mag worden geoogst, dat er moeten worden gestreefd naar een gemengd bos, dat verjonging moet worden bevorderd, natuurlijk of door herplant en dat er een minimale hoeveelheid dode bomen (staand en liggend) in het bos aanwezig moet zijn. Daarnaast is er in de nieuwe standaard nog meer aandacht voor het vastleggen van CO2 in bossen, zowel boven als onder de grond. Bijzonder is dat er in de standaard voor het eerst aandacht wordt besteed aan bomen buiten het bos.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK