Autotextielbedrijf ECA investeert in chirurgische mondmaskers

In het Oost-Vlaamse Assenede produceert ECA sinds juli chirurgische mondmaskers. Daarvoor zette het Belgische autobekledingsbedrijf een volledig nieuwe afdeling op. Het investeerde in een technologisch innovatief machinepark waarmee het jaarlijks tot 190 miljoen mondmaskers type II en IIR kan maken.

06 ProductionSinds oktober rollen bij ECA wekelijks 1 miljoen chirurgische mondmaskers van de band die aan de Europese kwaliteitsnormen voldoen, met een capaciteit tot 190 miljoen per jaar. In 2021 wil het die lijn aanhouden en verder investeren.

Lode Garmyn, managing director ECA: “We hebben op korte tijd geïnvesteerd in vier gespecialiseerde machines voor het maken van chirurgische mondmaskers van het type II en IIR, voor de FOD Volksgezondheid. Nadien werd er nog extra geïnvesteerd in drie nieuwe machines. Dankzij de gebruikte technologie, de hoogwaardige kwaliteit van de Europese materialen en onze expertise als textielproducent, zijn we er  als een van de eerste bedrijven in België in geslaagd de Europese EN14683: 2019 certificering alsook de ISO 9001 2015 norm te halen. Daar zijn we bijzonder trots op.”05 Packaging

Philippe De Backer, voormalig federaal minister in België voor de digitale agenda en bevoegd voor het beheer van de medische hulpmiddelen: “Lokale productie is cruciaal om een snelle toevoer van kwalitatieve mondmaskers voor de medische wereld, zorgsector, industrie en verschillende overheden te kunnen garanderen. Belgische bedrijven zoals ECA spelen hierin een belangrijke rol en zorgen er mede voor dat iedereen zijn werk in veilige omstandigheden kan uitvoeren. Dit is een knap staaltje van Belgisch ondernemerschap.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK