CB: ‘Boekenafzet vergelijkbaar met vorig jaar’

In een interview met INCT redacteur Patrick Boone kijkt CB directeur Hans Willem Cortenraad terug op het jaar 2020.

Hans Willem Cortenraad

Cortenraad zegt dat hij in het begin van het jaar nog geen idee had hoe het allemaal ‘verder zou gaan met 2020’. Wel is binnen het distributiescherm te merken dat er consumentenverschuivingen plaatsvinden naar online. Dat vergt nu eenmaal een andere logistiek dan een vrachtwagen die bij de boekhandel hele pallets aflevert.

150 jaar

Volgend jaar bestaat CB 150 jaar. Cortenraad wil nog niet vooruitlopen op de vraag of dat feest online of fysiek kan worden gevierd. Dat feest vindt dan gelijktijdig plaats met de opening van een stuk nieuwbouw.

Tot slot zegt Cortenraad in het interview: “Maar het boek is een overlever. Altijd als er een crisis is, komt het boek bovendrijven voor de mensen die op zoek zijn naar ontspanning, troost en rust. En zolang dat het geval is, kijkt CB positief en met ambitie vooruit.”

Lees het volledige interview: INCT (na inloggen)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK