ESMA bestaat 30 jaar

De European Specialist Printing Manufacturers Association (ESMA) is in 2020 dertig jaar geworden en vertegenwoordigt het beste in zowel zeefdruk- als digitale inkjet technologieën, en kijkt met optimisme uit naar het volgende decennium.

ESMA werd in 1990 in het Verenigd Koninkrijk opgericht als een door leveranciers geleid initiatief om de groei en het potentieel van zeefdruk te stimuleren. Derek Down, de toenmalige secretaris-generaal van de FESPA, nam de extra verantwoordelijkheid van de secretaris-generaal van de ESMA op zich en bleef deze rol vervullen tot 2002, toen Bryan Collings het overnam.

Esma 30 Jaar Logo

Momenteel telt de vereniging 67 aangesloten bedrijven

Het Specialist Printing Worldwide magazine werd in 2007 gelanceerd en dit was ook het moment waarop ESMA naar België verhuisde en Peter Buttiens als nieuwe CEO benoemde. Hij bracht nieuw enthousiasme en liet de organisatie groeien tot waar ze nu is.

Tot de meest trotse prestaties van ESMA behoren haar conferenties, die gewaardeerd worden om hun zeer technische inhoud en internationale netwerkmogelijkheden. Sinds 2005 organiseert ESMA GlassPrint (in samenwerking met Chameleon Business Media); de conferentie Advanced Functional and Industrial Printing (voortgekomen uit het Membrane Switch Symposium) zal in 2021 haar vierde editie houden; de inkjetconferentie (TheIJC; in samenwerking met Digital Direct Technologies) ligt op schema voor haar zevende editie in het najaar van 2020; en Printed Interior Decoration en Direct Container Print bestaan respectievelijk al sinds 2014 en 2015. De ESMA Academy, die in 2017 werd opgericht, blijft een succesvolle educatieve serie die wordt georganiseerd in het Fraunhofer-instituut voor productietechniek en -automatisering.

Bron: Grafisch Forum

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK