Flyer.be kiest mondmaskers én de hele ploeg

Veel klanten bij Flyer.be waren B2B-bedrijven en daardoor voelde de Vlaamse internetdrukkerij de impact van de coronapandemie heftig. Marketingbudgetten bevroren, beurzen werden gecanceld en horeca sloten. Eigenaar Ahmed Hilami vertelt in de Krant van West-Vlaanderen dat het “ofwel een deel van het bedrijf sluiten was” of “het aangaan van een nieuwe dynamiek en met de hele ploeg doorgaan”.

Flyerbe2Hilami koos voor de tweede optie. Die optie werd verder uitgedacht naar de productie van gepersonaliseerde mondmaskers. “In één weekend installeerden we een productielijn om de maskers uit te snijden, bestelden we twintig naaimachines en engageerden we een twintigtal naaisters. Al snel kwamen de eerste bestellingen binnen. Geleidelijk aan hebben de Flyer.be maskers grote bedrijven verleid dankzij hun hoge kwaliteit, Covid-19 (Centexbel) certificering, en het feit dat het een 100% Belgisch product is.”

De omzet van de mondmaskers compenseert nog niet alle verliezen, maar zorgt er wel voor dat het bedrijf alle 100 medewerkers werk kan blijven bieden.

Beeld: Still van homepage Flyer.be

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK