Koninklijke Nederlandse Munt lanceert Women to Space munt

Een bijzondere mijlpaal voor de Koninklijke Nederlandse Munt: de eerste Women to Space coincard werd overhandigd, om aandacht te vragen voor meer vrouwen in de ruimte. Dit gebeurde op een zeer toepasselijke locatie, ruimtevaartmuseum Space Expo Noordwijk. Voor een 1:1 schaalmodel van maanlander Eagle uit 1969 ontving Cosmic Girls CEO Mindy Howard het eerste exemplaar.

In samenwerking met organisatie Cosmic Girls heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een unieke coincard uitgebracht: een penning in combinatie met een €1 euro munt.  Met de samenwerking wil de Koninklijke Nederlandse Munt meer aandacht vragen voor vrouwen in de ruimte. Slechts 12 landen ter wereld hebben vrouwelijke vertegenwoordiging gehad in de ruimte en niet meer dan 12% van de mensen die naar de ruimte zijn geweest is vrouw.

Racoon Ontvangt Allereerste Koper Nikkel Penning Voor Nieuwe Single ?nickel For Goodbye?

Statistieken die, als het ligt aan de Koninklijke Nederlandse Munt en Cosmic Girls, moeten veranderen. De munt is een belangrijk begin: het duidt het kantelpunt aan in het toegankelijk maken van de ruimte voor iedereen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK