Beheermaatschappij Em. de Jong neemt de Koninklijke BDU over

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Koninklijke BDU Holding heeft donderdagavond 13 juli ingestemd met de overname van de BDU door Beheermaatschappij Em. de Jong. De Jong neemt in samenwerking met haar bedrijfsonderdelen Telstar Mediagroep en Janssen/Pers Rotatiedruk Koninklijke BDU over. Deze overname past binnen de strategie van Em. de Jong om verdere groei te realiseren van haar uitgeverij- en printactiviteiten.

Bdu De Jong

Door samenwerking worden de krachten gebundeld. Zo wordt er tussen Em. de Jong, Telstar Mediagroep en BDUmedia meer schaalgrootte gecreëerd die nodig is voor verdere innovaties in het lokale mediaportfolio. De dagelijkse leiding van BDUmedia blijft in handen van Jeroen Cnossen en Peter van Hierden, huidige directeuren van BDU. De werkmaatschappij BDUprint wordt ondergebracht bij Janssen/Pers Rotatiedruk. 

Jeroen Cnossen: “Wij hebben als BDU de laatste jaren stappen voorwaarts gezet. De huidige denkwijze en markt vragen echter om schaalgrootte. Door het bundelen van krachten zullen de huidige werkprocessen nog effectiever en efficiënter worden en zal er meer ruimte ontstaan voor nieuwe lokale media-initiatieven”. Stijn de Jong, directeur Beheermaatschappij Em. de Jong, beaamt dit: “Wij hebben een sterk geloof in de titels van BDU. Met een sterk management en synergievoordelen, waarbij het lokale karakter behouden blijft, willen we de titels behouden en verder laten groeien”. 

Met de overname van de Koninklijke BDU zal Em. de Jong tevens 50% eigenaar worden van Enter Media, Achterhoek Nieuws en Neo Media.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK