Xerox gaat ‘Forward Together’ met channelpartners

Xerox organiseerde onlangs zijn eerste grote evenement sinds de pandemie. Xerox channelpartners vanuit de hele wereld kwamen bijeen in Miami, Florida. Tijdens de Xerox Partner Summit 2023 ‘Forward Together’ richtte Xerox zich op zowel het belang van samenwerking met partners als op uitbreiding van het aanbod met software en diensten voor de hybride werkplek.

Xerox 430x400 1

Faysal Baouch, channeldirecteur bij Xerox, is blij dat er weer een live event is georganiseerd: “Xerox heeft zich altijd ingezet voor klantgerichte oplossingen. Maar nu worden we nog meer gedreven door innovatie en ontwikkelen we technologische, digitaal gedreven oplossingen om de huidige moderne en veeleisende medewerkers volledig te faciliteren. Of ze nu op kantoor zijn of op een andere plaats willen werken maakt niet uit,” geeft hij aan. “Ons nieuwe slogan ‘We Make Work, Work’, geeft dat goed weer.”

Koos Ligtenberg van XBC Rotterdam: “Je merkte de enorme focus op het indirecte kanaal. Er waren goede en inspirerende sprekers. Klanten zijn veranderd, hun omgeving is veranderd en Xerox verandert mee. De MFP als office-assistent wordt nu ook anders ingezet. Met één druk op de knop heb je van een document een vertaling binnen, of heb je het omgezet in audio en in de juiste workflow. Dat betekent overigens niet dat er geen papier meer gebruikt wordt, want er worden wereldwijd nog 30 miljard printjes gemaakt.”

Eén van de speerpunten van Xerox is security. Zeker bij de printinfrastructuur die nodig is voor de huidige hybride werkvormen krijgt dit topprioriteit. En dat uiteraard niet alleen bij de klanten van de Xerox-channelpartners maar bij alle Xerox-klanten, ook de grootzakelijke bedrijven en overheden. Eén van de externe sprekers op het event was dan ook Louella Fernandes, directeur en eigenaar van Quocirca dat onlangs het 2023 Print Security Market Landscape Report heeft uitgebracht, waarin Xerox als leider wordt erkend op het gebied van printbeveiliging. Volgens Quocirca heeft 61% van de organisaties, als gevolg van de door de pandemie aangewakkerde digitaliseringssprong, te maken gehad met gegevensverlies.  De oorzaak? Een niet- of onvoldoende beveiligde printomgeving.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK