Meerderheid vindt ‘barcode streepje’ op Landa onacceptabel

Het is alom bekend dat de Vlaamse grafisch specialist Eddy Hagen met een kritisch oog kijkt naar het ‘marketing geweld’ van Landa ten aanzien van de kwaliteit vanaf de landa S10/S11(P). Hij maakte een analyse van de kwaliteit van een barcode ‘streepje’.

Landa Jetfire
Landa versus Heidelberg nadat 115 mensen reageerden op de kwaliteit zonder te weten op welke machine het streepje was geproduceerd

Hagen liet een ‘marketing example’ zien die door Landa zelf op de beurs was neergelegd. Op LinkedIn plaatste hij bovenstaande afbeelding zonder de namen te vermelden waarop beide voorbeelden te zien waren. Hij riep op om de twee te vergelijken. 63% van de 115 reacties waren het erover eens: dit is niet acceptabel. Met talloze disclaimers was Hagen voorbereid op alle mogelijke ‘routes’ die zouden kunnen resulteren in andere meningen. Niets was te weerleggen.

De vraag is natuurlijk wel voor wie dit in de praktijk echt het verschil zal maken. Tal van reacties op het LinkedIn artikel resulteerden in nogal wat meningen. Hagen sloot de mogelijkheid tot verder reageren: “Since the identity of the sample is now known, I will consider the reactions closed. I don’t want fanboys or haters to mess up the test.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK