Landa introduceerde 10 jaar geleden een revolutionaire printtechniek

De Duitse consultant Bernd Zipper was erbij. We zijn inmiddels 10 jaar verder. INKISH redacteur Morten Reitoft tekende de historie op en vraagt zich af waar Landa nu staat.

Het was mei 2012 toen rondom drupa 2012 Landa ‘het grote nieuws’ was, met toen nog de S5 op een ‘beperkte’ demo snelheid. Het kostte toen flink wat moeite het apparaat ‘in het echt’ te zien, laat staan draaiend. Zipper maakte onderstaande filmimpressie.

In het artikel van INKISH filosofeert Reitoft over de beloftes, de markt en vooral ook over de houding van Landa. Het bedrijf is vooral naar de media behoorlijk gesloten. Dat is voor potentiële klanten juist heel anders, minder formeel dan bij de concurrentie en technisch volkomen transparant.

Reitoft vroeg aan Landa om een open interview, dat werd zonder opgave van redenen geweigerd. Wel zal Reitoft binnenkort een gesprek voeren met Eddy Hagen, die technische vergelijkingen maakte tussen meerdere druk- en printtechnieken. Wordt vervolgd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK