Bankbiljetten met ‘King Charles’ vanaf 5 juni in de omloop

De La Rue verzorgde de productie voor de nieuwe Britse bankbiljetten waarop ‘King Charles’ staat afgebeeld. De nieuwe bankbiljetten zullen geleidelijk in de omloop komen en zullen dus naast de bestaande biljetten met de afbeelding van Queen Elizabeth II gaan bestaan.

Charles Banknotes

Verzamelaars die de nieuwe biljetten gelijk in handen willen krijgen kunnen deze tot een maximum van 300 Brits Ponden bestellen bij The Bank of England. Het heeft twee jaar geduurd voordat Charles op de bankbiljetten verscheen na de troonopvolging. Zijn moeder deed daar overigens zeven jaar over. Sinds afgelopen december werden wel al ‘munten geslagen’ door Royal Mint.

Op de biljetten kijkt Charles naar links, terwijl zijn moeder naar rechts keek. Het is traditie de kijkrichting bij troonopvolging te wisselen.

Talloze geld- en betaalautomaten zullen moeten worden aangepast

Bron: landelijke media

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK