Nieuwe Britse bankbiljetten voor ‘King Charles III’


De drukkerij van de Bank of England is begonnen met het drukken van de eerste bankbiljetten met de beeltenis van ‘King Charles III’, maar deze zullen pas volgend jaar in handen van de Britten komen.

Charles Iii Geld

De La Rue is enkele weken voor zijn kroning begonnen met het drukken van bankbiljetten met de beeltenis van King Charles III. Er zijn zoveel verschillende coupures nodig dat de biljetten nog minstens 12 maanden op zich zullen laten wachten.

De biljetten worden gedrukt in de drukkerij van de Bank of England in Debden in Essex op Komori muntpersen. Deze moesten worden uitgerust met inspectiesystemen om eventuele fouten in de biljetten tijdens het drukken op te sporen. De aanpassing van de persen en andere machines in de fabriek aan de nieuwe ontwerpen heeft de productie van de eerste biljetten na de goedkeuring van de ontwerpen eind vorig jaar vertraagd. De banken zullen ook hun technologie moeten aanpassen om de nieuwe soevereiniteit te herkennen, evenals alle andere machines die contante betalingen accepteren.

Zowel het nieuwe ontwerp als de bankbiljetten met de afbeelding van Queen Elizabeth II zullen nog enige tijd wettig betaalmiddel zijn. Er worden geen andere wijzigingen aan de achterzijde van elk biljet overwogen.

De drukkerij zal gebruik blijven maken van het polymeermateriaal dat de afgelopen jaren is geïntroduceerd en zal 54 biljetten van 10 pond per vel drukken. Momenteel zijn er 4,7 miljard biljetten in omloop, dus zelfs op volle snelheid zal het niet mogelijk zijn al deze biljetten te vervangen door Charles III-versies.

De koning is pas de tweede monarch die op de biljetten verschijnt, want vóór 1960 waren de biljetten veel eenvoudiger en gemakkelijker te vervalsen dan de huidige ontwerpen.

Bron: Printbusiness (UK)

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK