Dieven geven nieuwe 10 eurobiljetten alvast uit

EuroDieven hebben in Hamburg na een inbraak nieuwe briefjes van 10 euro in omloop gebracht. De nieuwe bankbiljetten worden pas in september officieel in gebruik genomen in de eurolanden.
De 700 biljetten werden gestolen uit de kluis van een bedrijf in Hamburg dat machines maakt om de echtheid van bankbiljetten te testen. De politie kon tot nu toe 89 bankbiljetten achterhalen, maar de rest is nog verdwenen. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Ze wilden bij een benzinestation vijf biljetten wisselen. Het personeel kreeg argwaan en alarmeerde de politie. De drie weigeren een verklaring af te leggen maar zijn inmiddels wel weer op vrije voeten.
De diefstal was al in april maar werd vrijdag bekend. Het is nog de vraag of de dieven bewust op zoek waren naar de nieuwe biljetten of bij toeval op het nieuwe geld stuitten. Doordat ze het geld in het benzinestation wilden inwisselen voor een biljet van 50 euro blijkt volgens de politie wel dat ze wisten dat ze nieuwe biljetten in handen hadden. Het nieuwe ’tientje’ verschilt op het oog weinig van het oude.
De Europese Centrale Bank (ECB) maakte in januari bekend dat er in september een nieuw biljet van 10 euro in omloop komt. Er zitten nieuwe beveiligingen in die het moeilijker maken om het te vervalsen.
Bron: ANP

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK