Graphius heeft Cassochrome overgenomen

Afgelopen zomer nam Graphius uit België nog Park Communications over uit London. Nu neemt het bedrijf Cassochrome uit eigen land over, één van de grootste kwaliteitsdrukkers van het land met een wereldwijd klantenbestand onder galerijen en kunstuitgevers.

Graphius Gebouw

De overname betekent de sluiting van de fabriek van Cassochrome in Waregem en de verplaatsing van de productie van Graphius naar Gent. Hierdoor worden de activa beter benut, met name de expertise op het gebied van boekbinden van Graphius.

Cassochrome Logo

De naam Cassochrome blijft behouden en het team blijft geleid door Laurence Soens. Denis Geers, CEO van Graphius, zegt in een persbericht: “De overname van Cassochrome is een zet na rijp beraad en zal onze aanwezigheid in de kunstsector verbreden. Het bedrijf heeft inderdaad een gevestigde reputatie voor het produceren van kunstboeken van hoge kwaliteit voor een internationaal cliënteel. Het bedrijf heeft veel knowhow met betrekking tot precies dit soort reproductie met het gebruik van een ongelooflijk fijn digitaal puntpatroon. Wij zullen dit op grotere schaal kunnen inzetten.”

Park Communications

Het volgt op de overname van Park Communications in het Verenigd Koninkrijk in juni vorig jaar. In beide gevallen ging er een lange verkering aan de deal vooraf. En het is gebaseerd op de mogelijkheid om boekuitgevers productiecapaciteit te bieden zodat zij geen werk in het Verre Oosten hoeven te plaatsen.

De overname van Cassochrome volgt ook op de uitdagingen in de hoogwaardige boekensector: Kingsbury Press is in andere handen overgegaan en Push Print in Londen en Boss Print zijn gesloten.

Soens zegt: “De alliantie tussen Graphius en Cassochrome zal op lange termijn essentieel blijken voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers. De behoefte aan een hoogwaardige in-house boekbinderij voor onze boekproducties is groter dan ooit tevoren. We praten al een tijdje met de familie Geers en hebben in die tijd een vertrouwensrelatie opgebouwd. De culturen van Graphius en Cassochrome liggen zeer dicht bij elkaar en beide hechten waarde aan hun verschillende stakeholders.”

Graphius heeft ook Geert Gielen aangesteld als algemeen directeur voor Gent. Zijn achtergrond bij de groep De Jong met een spreiding van diensten van vellen- tot rotatieoffset en diepdruk.

Bron: Graphius

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK