Medische bijsluiters on-demand printen bij de apotheek?

In Brussel wordt veel bedacht, maar wie zou toch op het idee zijn gekomen om apothekers te belasten met het on-demand printen van medische bijsluiters? Nu betaalt de farmaceutische industrie zelf voor de productie van de bijsluiters. Hoe gaat dat straks?

Medicijnen

De medische bijsluiter is van essentieel belang bij het gebruik van medicijnen. De productie van bijsluiters te ontkoppelen van de farmaceutische industrie naar de apotheker in een on-demand situatie, brengt een consistente informatievoorziening in gevaar.

Hogere kosten

Een studie naar het mogelijke kostenplaatje werd verricht door belangengroep MLPS (Medical Leaflet = Patient Safety), een onderdeel van de Europese ECMA-federatie. Daaruit zou blijken dat on-demand printen zou resulteren in 1,7 – 3,5 miljard euro hogere kosten, afhankelijk van zwart/wit of kleurenproducties. Een reactie vanuit Brussel werd niet gegeven, ook niet op de vraag wie die extra kosten gaat dragen. De kosten zouden volgens de studie 2 tot 3 keer hoger zijn in vergelijking tot de huidige kosten.

De Europese overkoepelende brancheorganisatie Intergraf heeft gereageerd

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK