Steeds vaker geprint boek on demand

BB151112 CB printHet gaat goed met de tak Printing on Demand (PoD) laat CB (voorheen Centraal Boekhuis) weten. Daarom worden de afwerk mogelijkheden uitgebreid en gaat de prijs van een aantal diensten omlaag.
Eén van de nieuwe diensten is dat ook losse boeken met een geniete rug geleverd kunnen worden. Dit type afwerking wordt vooral voor werkboeken en ander brochure-achtig drukwerk gebruikt. CB heeft nu ook een nieuwe inkjetrotatieprinter en daardoor is het drukken van paperbacks met kleurenbinnenwerk goedkoper geworden. De levertijd is iets langer dan bij de oude methode, maar die is ook nog steeds beschikbaar: de opdrachtgever kan dus kiezen.
Het is nu ook mogelijk om op de titelpagina van ieder boek een unieke code mee te drukken, bijvoorbeeld om toegang te geven tot online content of een persoonlijke pagina.
Voor hardbacks is het aantal papiersoorten waaruit de uitgever kan kiezen uitgebreid van 5 naar 11. Daarbij zijn de kosten voor het printen van hardbacks ook lager dan voorheen.
(bron: inct)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK