Dimix Belux neem Europlan over en versterkt positie in inkten markt

Na een zorgvuldig proces is de kogel door de kerk. Afgelopen dinsdag 12 maart is door Dimix Belux de handtekening gezet onder het overnamecontract van Europlan BV uit Lier.

Dimix Blogpost Europlan

Dimix is zich sterk aan het ontwikkelen in de ‘Waterbased Inkjet’ markt en sinds de overname van Sihl Direct BV in 2019 ook leverancier van een enorm breed assortiment media en inkten voor deze specialistische markt.

Europlan BV zal onder hun eigen naam blijven opereren en het bestaande personeel behouden, terwijl Dimix Belux zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling op het gebied van logistiek en marketing.

Europlan uit Lier is opgericht in 1965 door de heer Jacobs Sr. en altijd een familiebedrijf gebleven. Zijn zoon Philip Jacobs is de huidige CEO en blijft voorlopig aan om het bedrijf voort te zetten en op termijn over te dragen. Met deze lange historie hebben ze een enorm stabiele klantenportfolio en naamsbekendheid opgebouwd. Europlan is in de CAD GIS markt de marktleider voor België. Als exclusief verdeler van HP PageWide XL printers in België heeft Europlan een sterke positie verworven, mede dankzij hun focus op service, kennis en een persoonlijke aanpak. Deze waarden sluiten naadloos aan bij de kernwaarden van Dimix.

Dimix is een vooraanstaande groothandel in de grafische sector, gespecialiseerd in printoplossingen, verbruiksartikelen en service. Met kantoren in Nederland (Breda) en België (Genk) bedienen we de gehele Benelux.

Op de foto: V.l.n.r.: Jan De Smet (Dimix), Greet Vandoninck (Europlan), Lars Vreeke (Dimix), Liesbeth Houbrechts (Dimix), Philip Jacobs (Europlan). 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK