UPM ‘ontslaat tijdelijk’ ca. 2250 werknemers

UPM overlegt met werknemers over ‘mogelijke tijdelijke ontslagen’ bij drie divisies in Finland, waaronder UPM Communications Papers.

De onderhandelingen hebben betrekking op ongeveer 820 mensen die werkzaam zijn bij UPM Pulp, 340 bij UPM Timber en ongeveer 1.100 bij UPM Communications Paper. UPM zei dat de onderhandelingen worden gevoerd ter voorbereiding op een mogelijke tijdelijke aanpassing van de productie bij de Finse eenheden, mocht de onzekerheid in de bedrijfsomgeving aanhouden.

Als er overeenstemming wordt bereikt, zouden de tijdelijke ontslagen bij UPM Communication Papers vallen tussen 1 september 2024 en 28 februari 2025.

Afgelopen zomer schrapte UPM 485.000 ton Europese capaciteit voor grafisch papier door papiermachine 6 in de vestiging in Schongau (Duitsland) en papiermachine 4 in Steyrermühl (Oostenrijk) definitief te sluiten.

UPM heeft wereldwijd ongeveer 16.000 mensen in dienst.

De groep boekte een omzet van €10,46 miljard voor het kalenderjaar 2023, terwijl de bedrijfswinst daalde naar €608 miljoen komende van €1,97 miljard het jaar daarvoor.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK