Maleur in huis aan huis bladen lijdt tot ontslagen

Uitgever De Persgroep neemt afscheid van twee derde van de journalisten op de redacties van zijn huis-aan-huisbladen in Nederland.
Van de negentig redacteuren blijven er na een reorganisatie dertig over, maakte het Belgische concern vrijdag bekend.

De Persgroep ziet zich genoodzaakt in te grijpen wegens de almaar teruglopende advertentie-inkomsten van de weekbladen. De uitgever wil al zijn 143 huis-aan-huisbladen voortzetten en gaat daarvoor meer gebruikmaken van freelancers.

Daarnaast wil het mediabedrijf, dat ook dagbladen als de Volkskrant, AD, Trouw en Het Parool en een flink aantal regionale kranten uitgeeft, meer gaan focussen op het online nieuwsplatform indebuurt.nl. De journalisten die hun baan verliezen kunnen deels daar aan de slag.
(bron: nu.nl)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK