Libelle bant plastic verpakking voorgoed

De kogel is door de kerk: nadat Roularta Media Group vorig jaar de plastic verpakking van het weekblad De Artsenkrant verving door een duurzaam alternatief, wordt in 2024 ook de overstap gemaakt door Libelle, het magazine met een enorm lezersbereik.

Libelle In Paperwrap Gelukslijst

Op woensdag 16 januari viel Libelle bij haar abonnees voor het eerst in een zogenaamde ‘paper wrap’ in de bus. Het lifestyleblad zit voortaan niet meer verpakt in een plastic hoes, maar in een recycleerbare papieren wikkel. De duurzame verpakkingsmethode is een mijlpaal voor Libelle, maar ook voor diens uitgeverij Roularta Media Group.

Karen Hellemans, Uitgever & Hoofdredactrice Libelle: “Met de introductie van de paper wrap maken we meteen werk van ons goede voornemen om in 2024 nóg meer in te zetten op duurzame keuzes. Het bannen van plastic verpakking zorgt voor veel impact: per editie besparen we maar liefst 30 kilometer folie. Goed voor 1,5 miljoen meter of 12 ton minder plastic op jaarbasis!”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK