Kerstkaart onmisbaar voor 40% van de Nederlanders

Bijna twee derde van de Nederlanders is van plan dit jaar kerstkaarten te versturen. Voor bijna 40 procent is een kerstkaart zelfs onmisbaar tijdens de feestdagen. Dit blijkt uit een onderzoek van PostNL onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Postnl Feestdagen 2022 Mail Tcm10 233604

Kaarten aan broers en zussen en vrienden zijn het populairst. Ruim 75 procent van de Nederlanders krijgt bij het ontvangen van een kaartje een goed gevoel. Dat blijkt in deze periode hard nodig, want 1 op de 8 mensen geeft aan zich eenzaam te voelen rond de feestdagen. We versturen een kerstkaart vooral om te laten weten dat we aan iemand denken tijdens de feestdagen, zo blijkt uit het onderzoek. Opa en oma verdienen sowieso altijd een kaartje met de kerst vindt zo’n 65 procent van de onder-
vraagden. Het PostNL Bijzondere Momenten Fonds organiseert in de kerstperiode samen met het Ouderenfonds en Kidsweek De Grote Kerstkaartenactie. Ouderen ontvangen door deze actie kerstwensen vanuit het hele land.

Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL: “Bij de kerst horen natuurlijk kaartjes. Met onze 25.000 collega’s doen we alles om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de kerstpiek. Per dag bezorgen we normaal gesproken zo’n 8 miljoen brieven. Rond de feestdagen zijn we erop voorbereid om dagelijks bijna 11 miljoen stuks post te kunnen bezorgen. We zetten met elkaar de schouders eronder, want samen bezorgen we de mooiste dagen van het jaar.”

Bekijk de infographic.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK