Agfa presenteert event voor verpakkingsdrukkers in Brussel

Op de European Offset Packaging Value Conference kwamen industrie-experts, klanten en de vakpers naar Agfa om te horen hoe groeikansen in verpakkingen kunnen worden omgezet in een concurrentievoordeel met nieuwe duurzame oplossingen.

De Agfa Value Conference, die op 29 november plaatsvond in het Quartier Papier in Brussel, bood een boeiende mix van presentaties over de vele uitdagingen en snel veranderende trends waarmee de hele verpakkingswaardeketen geconfronteerd wordt.

Images Value Conference 800x299 1

Voor de 70 aanwezigen opende keynote speaker Kevin Jackson, de oprichter van The Experience is the Marketing, de conferentie met een inspirerende uiteenzetting over het belang van merkbeloften en merkgedrag. Marktinzichten kwamen van industrie-experts Eddy Hagen van Insights4Print, die de geheimen van merkkleuren en valkuilen in kleurbeheer besprak, en Sean Smyth van Smithers, die een gedetailleerde analyse gaf van de verpakkingsindustrie en de rol die offsetdruk speelt. Sascha Fischer van Koenig & Bauer belichtte de huidige ontwikkelingen op het gebied van offsetpersen voor verpakkingen.

Duurzaamheid was een terugkerend thema gedurende de dag, waarbij de sprekers volgens Agfa benadrukten hoe de implementatie van Agfa’s ECO3-oplossingen de kosten kan drukken en de ecologische voetafdruk van de verpakkingsproductie kan helpen beperken. De toekomst van onze planeet stond opnieuw op de agenda tijdens het avonddiner, waar Sarah Parent, CEO van Go Forest, een keynote gaf over het Retopia-partnerschap, dat werkt aan het planten van een miljoen bomen om het Atlantische woud opnieuw te verbinden. Agfa’s Offset Solutions divisie toonde verder zijn engagement voor duurzaamheid en beloofde 3.333 vierkante meter bomen te planten in Brazilië, waardoor het ECO3-bos zal ontstaan.

Krijg een indruk van de Agfa Value Conference 2022 door de post-event video te bekijken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK