Cartamundi bouwt wereldwijd vier nieuwe fabrieken voor speelkaarten productie

Stefaan Merckx, de CEO van Cartamundi uit Turnhout, zegt 80 miljoen euro te gaan investeren in meer productiecapaciteit. Hij zegt dat kaartspelen recessiebestendig zijn.

Cartamundi Logo

Het Turnhoutse familiebedrijf is vooral bekend door de productie van bordspellen als Monopoly en Cluedo. Nu zijn vooral ook ruilkaartspellen en verzamelkaartjes rond diverse strip-, film- en mangafiguren populair.
Deze producten zijn inmiddels goed voor 28% van de omzet.

De totale omzet van het bedrijf bedraagt zo’n 650 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft komt uit Angelsaksische landen.

Het wereldwijde succes van speel- en ruilkaarten als van Magic, Pokémon of Dungeons & Dragons, maakt dat Cartamundi fors investeert in vier nieuwe fabrieken voor de productie van zulke kaarten.

Bron: tijd.be

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK