Digitale textieldruktechnologie groeit: Kornit bouwt nieuwe ‘inktenfabriek’

Kornit Digital ziet de wereldwijde markt voor DTG (Direct To Garment) groeien. Daardoor heeft de groeiende behoefte aan inkten geresulteerd in een forse investering van 25 miljoen dollar in een fabriek met een oppervlakte van maar liefst 11.000 vierkante meter.

Kornit Presto Max

De fabriek werd afgelopen januari in Kiryat Gat (Israël) geopend. In 2019 bedroeg de omzet bijna 180 miljoen dollar, in 2020 werd ruim 193 miljoen dollar gerealiseerd met een bruto marge van 46,7%. Deze week maakt het bedrijf de cijfers over het afgelopen jaar bekend.

Op de Amerikaanse beurs heeft het bedrijf een waarde van ruim 4,75 miljard dollar.

De nieuwe fabriek moet volgens Ronen Samuel, Kornit Digital’s Chief Executive Officer, voor het komende jaar groot genoeg zijn om aan de groeiende behoeften te kunnen voldoen.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK