Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Kaartje sturen nog onmisbaar op Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag (morgen, voor de niet oplettende liefdespartner). Dat betekent voor bedrijven een nieuw moment om reclame te maken voor hun producten. Veel organisaties combineren dit met een onderzoek met enkele leuke weetjes over deze – inmiddels vooral commerciële – liefdesdag.

Natuurlijk vormt Valentijnsdag een perfect commercieel moment voor datingsites. Zij voeren dan ook de boventoon in de stroom aan persberichten rondom deze dag. Wat drukwerk, reclame en marketing betreft, hebben zij enkele interessante feitjes. Uit onderzoek onder 1.260 bezoekers van Datingsitekiezen.nl blijkt bijvoorbeeld, dat een kaartje sturen nog steeds onmisbaar is. Een liefdesbetuiging op Valentijn gaat in 86 procent van de gevallen via een kaartje. Vaak zit hier een cadeau bij, met een bloemetje als populairste Valentijnsgift. Op de achtste plek van cadeaus wordt er, grafisch verantwoord maar iets minder romantisch, voor een cadeaubon gekozen. Overigens blijken de Brabanders het meest romantisch, en zijn de Friezen het minst bezig met de liefdesdag.

Datingadviesblog MannenBrein komt dan weer tot een pijnlijke conclusie. Volgens hun onderzoek onder 1.600 lezeressen, mislukken liefdesverklaringen in driekwart van de gevallen (74 procent om exact te zijn). En e-commerce webshop Bol.com weet te melden, dat 50 procent van de Nederlanders zich schuldig voelt als de partner iets geeft en zij zelf niet. Het merendeel (77%) van de Nederlanders in een relatie geeft aan, geen verwachtingen van de partner te hebben op Valentijnsdag. Opgelegd, te zoet en onnodig, zijn zomaar een aantal opmerkingen die de revue passeren.

Toch slaat de twijfel toe naarmate 14 februari dichterbij komt. Iets wat Bol.com ook terugziet in haar winkel. Hoewel twee derde van de Nederlandse koppels geen intentie heeft zijn of haar partner te verrassen, stijgen de online Valentijnsdag-aankopen ieder jaar, en geven we per cadeau meer uit. Wellicht zijn we toch wat romantischer dan we willen toegeven. Mocht de keuzestress voor een geschikt cadeau toeslaan, dan heeft de webwinkel een slimme chat bot-optie die jou het perfecte Valentijnsgeschenk moet helpen uitzoeken, op basis van enkele herkenbare typologieën. Zij promoten deze oplossing op hun Facebookpagina.

Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Als bedrijfsjournalist voor magazines Business Haaglanden, Business Amsterdam en Compres verdiept in MKB, management, grafimedia en duurzaamheid. Nu met veel plezier bezig met communicatie, planning en organisatie voor een kinderopvangorganisatie. In vrije tijd dol op cliché-woorden als reizen, films, eten, gitaar spelen, borrelen en dansen.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK