Andere aanpak van verkoop websites succesvol

Een leuk verhaal over een jonge Australische starter die plotseling succesvol werd in het maken van websites. Door een slimme alternatieve aanpak.
Australiër Kody Thompson wou, als onbezoldigd pastoraal medewerker, wat centjes bijverdienen en investeerde 250 AUD (160 euro) in visitekaartjes. Vandaag is de grafisch ontwerper plots ‘per ongeluk’ miljonair, toch in Australische dollars. Omgerekend boekte hij al zo’n 640.000 euro winst.
Kody Thompson komt uit Bendigo in de Australische deelstaat Victoria, maar verhuisde drie jaar geleden naar de Gold Coast om er onbezoldigd te gaan werken voor de katholieke parochie in Maudsland. Thompson was er pastoraal begeleider voor de jeugd. Om toch wat geld te verdienen, begon de 28-jarige grafisch ontwerper in 2015 websites op te zetten voor de lokale middenstand. Al snel werd hij overstelpt met aanvragen. Het eerste jaar haalde hij meteen een omzet van 70.000 euro.

“Ik begon er gewoon mee”, zegt hij aan news.com.au. “Eigenlijk deelde ik gewoon wat visitekaartjes uit, zonder enig besef waar ik aan begon. De boekhouding deed ik met een spreadsheet, facturen maakte ik met Word.” Door het succes startte Thompson een tweede zaak, WodSites, die websites maakt voor fitnesscentra. Hij pakt het anders aan dan de meeste website-ontwerpers. Thompson vraagt slechts een klein voorschot, maar int daarna wel maandelijkse abonnementsgelden om de goede werking en het onderhoud van de site te garanderen. WodSites heeft wereldwijd al 160 filialen van CrossFit als klant.

Het systeem van Thompson is veel haalbaarder voor kleine bedrijven. Samen met zijn nieuwe zakenpartner gooide hij ook zijn eerste bedrijf om. Hij doopte het Lightning Sites en baseerde het op hetzelfde abonnementsprincipe. Resultaat: een enorme winstmarge van 60 procent. Dit jaar is de firma op weg om het target van 285.000 euro winst te halen. Thompson mikt over vijf jaar zelfs op 510.000 euro omzet per maand.

De inmiddels erg drukke zakenman zet zich nog altijd in als vrijwilliger voor de kerk, tenminste als hij thuis is. En dat is tegenwoordig slechts de helft van zijn tijd. Maar Thompson probeert nu naar eigen zeggen het verschil te maken als zakenman. Zo kunnen op de Filipijnen 22 families leven van het werk dat hij daar verschaft. “We pakken er ook veel studenten als stagiairs aan. Het is anders, maar toch heb ik het gevoel dat ik een impact heb”, besluit hij.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK