Nederlanders koesteren het huis-aan-huis blad

Bijna 90 procent van alle Nederlanders leest weleens een huis-aan-huisblad. Vooral onder oudere Nederlanders die buiten de stedelijke gebieden wonen is het bereik hoog. Ook Nederlanders die zich in de lage welstandsgroepen bevinden, lezen relatief vaak een huis-aan-huisblad. Voor hen is het de belangrijkste bron voor nieuws over hun gemeente.
Dat blijkt uit onderzoek van het NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia), dat in 2016 werd uitgevoerd en waarbij 30.000 respondenten werden ondervraagd. In het onderzoek werd gekeken naar de verspreiding van 336 huis-aan-huisbladen én naar het leesgedrag van de consument.
Van de jongeren tussen de 13 en 19 jaar oud krijgt 30 procent weleens een huis-aan-huisblad onder ogen. Bij 65+‘ers is dat meer dan 80 procent. Zij lezen vrijwel alle edities van het vaak wekelijks verschijnende blad over hun gemeente.
(bron: Villamedia)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK