Intergraf publiceert Activity Report 2021-2022

Jaarlijkse publiceert de branche overkoepelende Europese organisatie Intergraf een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de grafische branche. De 20 landenorganisaties leveren de input voor de publicatie.

Pdf Intergraf Activity Report 2021 2022

Vanuit de 20 aangesloten organisaties is becijferd dat het aantal drukkerijen in Europa 112.000 bedraagt, en dat daarbinnen 95% minder dan 20 mensen in dienst heeft. Dus de ‘onderkant’ van het mkb is letterlijk de motor van de branche. Het totale aantal werknemers bedraagt ca. 630.000, dus het gemiddeld aantal werknemers ligt daarmee op bijna 6.

De totale omzet bedraagt € 82 miljard met een positieve handelsbalans van
€ 3 miljard.

Back to normal

Ondanks de positieve signalen in 2021 spreekt Intergraf nog niet van ‘back to normal’: ‘Normality is still far away’. Vooral de eerste helft van 2021 verliep voor veel bedrijven moeizaam. In de tweede helft van het jaar leek de markt zich enigszins te herstellen, maar werd ‘getroffen’ door hogere prijzen in vrijwel alle consumables, logistieke uitdagingen, beschikbaarheid en personele capaciteits-
problemen. En alsof dat nog niet genoeg is, worden voorwaarden rondom duurzaamheid binnen de branche steeds verder verscherpt. In januari van dit jaar kwam een einde aan het ‘personele’ project Print your Future. Vanuit ons land was GOC deelnemer aan dat project. Beatrice Klose van Intergraf zegt dat het project bedrijven heeft geholpen bij de duurzame inzet van personeel.

Het gehele rapport kan zonder kosten worden gedownload.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK