Fespa Berlijn 2022 bruisend van start

De 2021 editie in Amsterdam met nog een aantal coronagerelateerde beperkingen, liet al zien dat de branche de weg terug had gevonden. Het enthousiasme kan in Berlijn alleen maar groter worden.
De beurs duurt nog tot en met aanstaande vrijdag.

Fespa Berlin 2022

Grotere exposanten als HP, Kornit, Fujifilm en enkele anderen hebben nu wel hun intrek genomen in Messe Berlin. Met zo’n 350 exposanten is de 2022 editie in Berlijn zo’n 16% groter dan Amsterdam.

De beurs wordt gelijktijdig gehouden met de European Sign Expo, maar deze formule bleek al in Amsterdam niet echt onderscheidend te zijn. Met zo’n 30 exposanten staat deze titel in schril contrast ten opzichte van Fespa.

Komende week een aantal inhoudelijke verslagen van Jan Vroegop bij printmedianieuws.

De branche zelf wil weer graag investeren, maar kijkt daarbij vooral naar duurzaamheid. Daar spelen de exposanten dan ook flink op in. Vooral HP en Kornit laten hun ambities op dit gebied zien. Kornit deed een flinke uitspraak op de eerste dag van de beurs: “Onze ambitie is, om in 2026 met behulp van onze technologie├źn de productie van ongeveer 2,5 miljard kledingstukken op een duurzame manier mogelijk te maken, waarmee een besparing van 4,3 biljoen liter water zou zijn gemoeid en 17,2 miljard kilogram CO2-emissie.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK