Voormalige krantenpapierfabriek van UPM innoveert voor ruim 700 miljoen euro

De nieuwe eigenaar – Eren Paper Ltd. – nam de fabriek eind vorig jaar over van UPM. Eren is een dochteronderneming van het Turkse Modern Karton.

Met de 700 miljoen euro zegt de nieuwe eigenaar de fabriek om te bouwen tot één van de meest geavanceerdeerde papierfabrieken ter wereld.

Arup, een groep van professionele dienstverleners, is aangesteld om de eerste fase van de transformatie te leiden, samen met architecten AHR. De herontwikkeling en uitbreiding omvat een gebouw voor karton, nieuwe opslag- en logistieke faciliteiten en een gebouw voor warmtekrachtkoppeling.

Andy Pennington, directeur van Arup, verklaarde: “Deze ontwikkeling zal één van de technologisch meest geavanceerde papierfabrieken ter wereld creëren.”

De ‘heruitvinding’ van Shotton paper mill zal naar verwachting 660 nieuwe banen opleveren, waarbij de eerste fase in 2024 operationeel moet zijn.

De volgende fasen van het project omvatten een fabriek voor golfkartonverpakkingen en een tissue-fabriek.
De papierfabriek van Shotton werd oorspronkelijk geopend in 1983.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK