Heidelberg wil meer ‘robotiseren’ in de afterpress workflow

De Duitse persfabrikant biedt nu al de zogenaamde P-Stacker binnen haar portfolio, maar zegt dat dat slechts het ’tipje van de ijsberg’ is. In een recente whitepaper blijkt dat Heidelberg meer in wil gaan zetten op ‘handsfree’ in het laatste stadium van productie en logistiek.

Heidelberg Whitepaper Robts

De publicatie (te verkrijgen na invoer van wat contactinformatie) omvat 27 pagina’s over de wijze waarop Heidelberg naar de toekomst kijkt op het gebied van robots en cobots (collaborative robots). In een tijdlijnoverzicht wordt de invloed van robots en cobots op duidelijke wijze weergegeven. Daarbinnen werd de conclusie getrokken, dat het aantal cobots in 2018 nog in slechts 2% van de industriële productie-processen werd ingezet. Juist de flexibele inzet van cobots is binnen print noodzakelijk om aan de grote diversiteit aan opdrachten en parameters te kunnen voldoen.

Wereldwijd werden er in 2021 3 miljoen robots gebruikt volgens het rapport World Robotics 2021.

Heidelberg verwacht een enorme groei in de inzet van cobots binnen printproducties. In de whitepaper worden verschillende voorbeelden getoond waarbinnen automatisering en robotisering prima samenwerken.

Packaging Workflow Example

Verder geeft de whitepaper inzichten in de scheidslijnen tussen automatisering van bijvoorbeeld prepress- en press workflows ten opzichte van cobotisering in het afterpress traject.

Tot slot worden een aantal concrete voorbeelden getoond rondom de Speedmaster XL106 met de Plate to Unit optie, Prinect en de P-Stacker.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK