Inkjetprinter vervangt offsetpers bij Opmeer

Opmeer papier pixels projecten in Den Haag heeft een Canon varioPRINT iX3200 in huis gehaald. “Dat is best wel een bijzondere investering, want deze nieuwe inkjetprinter vervangt bij ons een traditionele offsetpers,” zegt directeur Boy Opmeer.

“Bij die beslissing zijn we niet over één nacht ijs gegaan,” vervolgt Boy Opmeer. “Integendeel, we hebben veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van een gezond businessmodel voor deze nieuwe printer. Het uitgangspunt was dat een deel van ons orderpakket, dat in offset werd gemaakt, op de varioPRINT iX geproduceerd kon worden en dat er geld mee te verdienen is. Waar ligt het kantelpunt tussen drukken in offset en inkjet? Daar hebben we uitgebreid onderzoek naar gedaan en we kwamen tot de conclusie dat er een behoorlijke bandbreedte is waarbinnen een groot deel van ons orderpakket perfect past.”

Opmeer Tcm16 2165377
Canon varioPRINT iX3200 bij Opmeer

Broer Tony Opmeer vult aan: “De afdrukkwaliteit van 1.200 x 1.200 dpi en de stabiliteit is doorslag-
gevend geweest. Die doet niet onder voor offset. Het kleurbereik is groter en ook is iedere afdruk hetzelfde! Die kleurconsistentie bereik je met offset niet. Bovendien kunnen we snel schakelen en biedt onze aanwinst ons nog meer flexibiliteit. De productiviteit is hoog, tot wel 320 A4 afdrukken per minuut ofwel meer dan 9.000 SRA3 afdrukken per uur. Ook kunnen we op de varioPRINT een breed scala aan papier in de range tussen de 60 en 350 grams en andere media verwerken. Kortom: de nieuwe Canon varioPRINT iX3200 is meer dan een vervanging. Het is een welkome aanvulling en uitbreiding van onze full-colour drukwerk productiemogelijkheden.”

Het bericht komt een week nadat collega Grafische groep Van der Eems eveneens aangaf in een varioPRINT
iX-serie inkjetvellenpers investeerde.

Foto: V.l.n.r. Iwan In den Bosch (Opmeer), Maarten Plug (Canon), Boy en Tony Opmeer en Alex in ’t Zandt (Canon).
Foto door Giuseppe Toppers, Danto.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK