Grafische groep van der Eems investeert 750.000 euro in inkjet

Grafische groep van der Eems zet vol in op een duurzame toekomst met de investering van 750.000 euro in een Canon varioPRINT iX-serie inkjet-vellenpers.

Als familiebedrijf met een rijke historie van meer dan een eeuw in drukwerk, begrijpt Grafische groep
van der Eems als geen ander bedrijf hoe het kwalitatief hoogwaardig drukwerk moet produceren. Decennialang gebeurde dat alleen in traditioneel offset, maar sinds eind jaren ’90 zet van der Eems ook digitale technologieën in. Een harde voorwaarde daarbij was altijd wel dat er geen enkele concessie mocht worden gedaan aan de hoge kwaliteit die haar klanten inmiddels van van der Eems gewend waren.

“De markt ontwikkelt zich in hoog tempo en de vragen en eisen veranderen steeds sneller. We zien de oplages kleiner worden, de levertijden steeds korter worden, en tegelijkertijd ervaren wij een steeds hogere prijsdruk”, vertelt Durk-Jorrit van der Eems van Grafische groep van der Eems. “Om die dynamische markt, die zelfs in deze tijd groeiende is, op de juiste manier te kunnen blijven bedienen, hebben wij nu de varioPRINT iX-serie van Canon aan ons machinepark toegevoegd.”

Grafische Groep Van Der Eems Inkjet Canon 860x450 1

De vraag naar (zeer) kleine oplages heeft de laatste jaren een dusdanig grote vlucht genomen, dat uitbreiding van de productiecapaciteit noodzakelijk werd. Van der Eems had voor dat segment al de beschikking over digitale technieken, en daar komt nu inkjet bij. Bijkomend voordeel is, dat inkjet een zeer duurzame technologie is: de varioPRINT iX-serie stoot geen schadelijke stoffen uit, er komen geen chemische stoffen aan te pas, en het print-procedé genereert zeer weinig afval. Omdat de printer direct klaar is voor gebruik (en dus geen inschiet nodig heeft) is er geen papierafval en zijn er bijvoorbeeld geen nieuwe aluminium drukplaten nodig bij iedere opdracht.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK