Canon introduceert sheetfed inkjet-pers

Conon SheetfedVoor het eerst komt Canon nu met een hoge snelheid sheetfed inkjet-pers, de Océ VarioPrint i300. De productieprinter is gebaseerd op  inkjettechnologie en slaat een brug tussen conventionele hoogwaardige tonerprinters met losse vellen papier en de rotatieve inkjet-persen op instapniveau.
De Océ VarioPrint i300 is uitgerust met gepatenteerde inkt-, printkop- en papierverwerkingstechnologie. De machine print met snelheden van maximaal 8.500 duplex A4- of 3.800 duplex B3-vellen papier per uur op tal van materialen, waaronder ongecoat, gecoat en speciaal inkjetpapier. Door de architectuur van de Océ VarioPrint is het systeem compatibel met dezelfde afwerkingsfuncties als de Océ VarioPrint 6000-serie, terwijl de integratie in het Océ PRISMA-platform en Océ PRISMASync digital front end veel mogelijkheden biedt voor een krachtige digitale workflow.

“Door een strategie van innovatie en investering is Canon met de Océ ColorStream- en Océ JetStream-platforms leider in de markt voor hoog-volume inkjet”, aldus Peter Wolff, European Director van de Commercial Printing Group van Canon Europe. “Wij werken nauw samen met toonaangevende print providers en zagen dat er een grote behoefte is aan een hoog-volume losbladig inkjet-systeem dat werkt in verschillende geautomatiseerde digitale productieomgevingen. Door de levensechte kleuren en hoge kwaliteit van de Océ ColorStream-serie te combineren met de degelijke architectuur en de betrouwbare verwerking van losse vellen papier van de Océ VarioPrint-serie hebben wij een digitale pers ontwikkeld die veel mogelijkheden biedt tegen lage operationele kosten. Hiermee spelen we in op de wens van grafische ondernemingen in dit volumegebied en ondersteunen we hen met het platform dat nodig is om hun bedrijf te laten groeien.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK