Infosource en Keypoint Intelligence geven Canon ‘leiderschap’ op het gebied van inkjet

Volgens beide onderzoeksbureaus bezit Canon het grootste marktaandeel in Europa, Midden-Oosten en Afrika op het gebied van zowel vellen- als rotatiesystemen.

De marktonderzoekers becijferen het marktaandeel op 43%. Daarnaast is volgens de onderzoekers Canon voor de elfde opeenvolgende keer marktleider op het gebied van rotatie-inkjet. Canon zegt daarnaast met 40% marktaandeel ook de eerste plaats te bekleden op het gebied van vellensystemen.

Varioprint Ix

Dat laatste komt volgens Canon ondermeer door de VarioPrint iX, die vorig jaar rondom deze tijd op de markt verscheen. Ondanks de lastige marktomstandigheden veroorzaakt door corona, trekt deze machines de nodige aandacht, doordat Canon op geheel eigen wijze de machine online lanceerde.

In het rotale segment is het de ColorStream die zorgt voor het succes. Binnen dit platform zegt Canon inmiddels 1500 installaties te hebben verzorgd.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK