Visie op de toekomst in zes thema parken op Drupa

DrupaEens te meer zal het Drupa Innovation Park 2016 (dip) het centrum zijn voor inspirerende en creatieve ontwikkelingen van de industrie. De zes themaparken brengen huidige trends samen met praktijkvoorbeelden van publiceren en productieprint.

Sabine Geldermann, directeur van Drupa, verklaart het idee achter DIP2016, “de dip is een fantastische manier voor jonge bedrijven en starters, alsmede wereldspelers met toekomstgerichte oplossingen en toepassingen om zichzelf te presenteren. In overeenstemming met de strategische herstructurering van Drupa 2016 en de focus op highlights, Zal het drupa innovatie park, met zijn zes thematische gebieden, de gelegenheid bieden voor bezoekers inzicht te verwerven in de technologieën van de toekomst. Wij geloven dat dit park onze industrie een onmisbaar instrument zal geven ter ondersteuning van strategische beslissingen.”

Bezoekers van de DIP vinden er trendsettende innovaties, oplossingen en business cases op één centraal platform. Met een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante meter, kan weederom het Drupa Innovation Park worden gevonden in Hall 7.0.

DIP 2016 zal worden opgesplitst in de volgende zes thema parken:

  1. Multrichannel publiceren

Dit gebied heeft betrekking op onderwerpen zoals beheer van cross-media acties, web & app publiceren, database publishing en marketing en brand managementoplossingen. Ook potentiële toepassingen en trends zoals augumented reality, NFC toepassingen of op maat gemaakte massa productie.

  1. Web-to-media & E-Commerce

Dit gebied richt zich op oplossingen voor web-to-publish of web-to-print, E-commerce & winkel platformen, cloud publiceren en web-editors voor disign en print.

  1. Procesoptimalisatie & automatisering

Bezoekers van dit gedeelte kunnen oplossingen en innovatie vinden over de volgende onderwerpen: management informatie systemen, enterprise resource planning, print automatisering met JDF/JMF, Workflowbeheer van prepress tot afwerking, proces en kwaliteitscontrole systemen, industriële robots en automatisering technologieën

  1. toegevoegde waarde in Print

De nadruk hier ligt op afwerking en verdere ontwikkeling van de geavanceerde toegevoegde waarde van gedrukte producten, met inbegrip van innovatieve substraten, nieuwe afwerking-methoden, verpakking, etikettering afdrukken & displays, groene afdrukken en veilig afdrukken

  1. innovaties in print technologieën

Moderne print en proces technologieën zullen worden gepresenteerd in dit themapark zoals geprinte elektronica, print in 3D, oplossingen voor prototyping, visualisatie & workflow.

 

  1. business modellen

Naast technologische veranderingen spelen nieuwe business concepten en modellen een steeds belangrijkere rol.

In 2016 zal een internationaal team van deskundigen weer zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen en het drupa innovation park. “De dip is een platform voor alle bezoekers aan de drupa 2016, Met als bedoeling delen van kennis en een inzicht brengen in de toekomstige ontwikkelingen in de print- en media-industrie,” zegt Frank Romano, Professor Emeritus, Rochester Institute of Technology.

Peter Sommer, Senior Vice-president van de Elanders groep, voegt toe: “drupa is altijd synoniem van technische vernieuwingen geweest. Maar wat heeft ontbroken is implementatie in succesvolle business-modellen, met name met betrekking tot de concurrentie in de online- en mobiele segmenten. Het Drupa Innovation Park is een baken in dit opzicht en doet wat de naam suggereert.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK