Kartonvreter los in Amsterdam!

Nederlanders bestellen steeds vaker online en dat heeft een zichtbaar effect op straat. Er zijn veel zwervende dozen, die zorgen voor een vervuild straatbeeld en zijn vaak niet meer geschikt om te recyclen. Om iets te doen aan het kartonafval op straat en om meer bewustwording te creëren rondom de aanpak van dit probleem, zet Bol.com in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Kartonvreter in.

Op 10 en 11 december reed deze omgebouwde vuilniswagen door Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Oost om zoveel mogelijk karton op te halen bij mensen thuis. Ook als het karton niet van bol.com is. Na afloop brengt de Kartonvreter het ingezamelde karton naar de gemeente, waarna het gerecycled kan worden tot nieuw karton.

20211210 De Kartonvrreter 36 Richard Mouw 1920x960 1
De Bol.com kartonvreter

Bol.com heeft als online webshop zelf een behoorlijk aandeel in het verspreiden van karton. “De invloed van verpakkingen op het milieu willen we tot een minimum beperken. Daarom gebruiken we dozen van zo dun mogelijk karton en inpakmachines die op maat verpakken om zo min mogelijk loze lucht te versturen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we vorig jaar 12% minder karton per artikel gebruikten dan het jaar ervoor,” vertelt Jori Ebskamp, Manager Duurzaamheid bij Bol.com. “Ook versturen we miljoenen pakketjes zonder verzenddoos wanneer de originele verpakking van een artikel stevig genoeg is. Hierdoor besparen we verpakkingsmateriaal én ruimte in de bezorgbusjes. En dit brengt ons weer een stap dichter bij onze ambitie om in 2025 klimaatneutraal winkelen mogelijk te maken.”

Foto: Jori Ebskamp (bol.com) en Jakob Wedemeijer (wethouder Amsterdam) gooien de eerste dozen in de Kartonvreter.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK