Houten producten illustreren met boekenpers

SaPeDi maakt handgemaakte producten op wel heel unieke wijze. Ze doet dat met gerecycled hout uit haar eigen bos en bestempelt deze houten producten met illustraties via een antieke boekenpers.

Creatieveling Samantha maakt de producten van de omgevallen bomen en het snoeihout uit haar eigen bos. Door haar passie voor bomen en tekenen ontstond het idee om illustratief te werken op hout. Hierdoor wordt het geen brandhout, maar krijgt het hout een tweede leven in de vorm van een altaar, klembord of onderzetters. Houtsoorten waar ze graag mee werkt zijn: de Amerikaanse eik en de Acacia. Samantha maakt en ontwerpt alle producten zelf. Van het zagen en frezen tot aan het maken van de stempels en het drukken op het hout. Het stempelen op hout doet ze volgens een oude ambacht aan de hand van een antieke boekenpers. Voorbeelden van haar producties zijn: houten klemborden en onderzetters.

Boekenpers Illustraties Hout

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK