DPG Media leent 100 miljoen euro voor verdere digitalisering

DPG Media wil zich verder ‘wapenen’ tegen technologische dominantie door onder andere Google.
Bij de Europese Investeringsbank (EIB) is een forse lening afgesloten om de titels digitaal te optimaliseren voor zowel adverteerders als consumenten.

dpgmedia

DPG Media zegt tevens dat de investering moet resulteren in meer transparantie in de advertentiemarkt. Wat daarmee bedoelt wordt, wordt echter niet duidelijk uit de verschillende berichten die hierover in de media zijn verschenen.

Concurrentie grote internationale online spelers

Zowel op de advertentiemarkt als bij de verspreiding van content ervaren lokale mediabedrijven toenemende concurrentie van de grote internationale techpartijen. Christian Van Thillo zegt dat vooral fake news op dergelijk platformen een verkeerd beeld schetst van de werkelijkheid. Van Thillo: “Wij bieden een veilig alternatief.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK