Apple recordomzet: geen last van chiptekorten

Het laatste kwartaal van 2021 was wederom een record voor Apple, welke tevens flink meer winst boekte. De omzet bedroeg 124 miljard dollar, daarbij werd een winst genaakt van 35 miljard dollar.

Apple Logo

CEO Tim Cook zegt dat hij geen veranderingen verwacht op het gebied van chiptekorten. Apple produceert inmiddels veel van de toegepaste chips in eigen beheer.

Rond de afgelopen feestdagen waren het vooral iPhones die een flink aandeel van de omzet en winst bepaalden. De iPad deed het stukken slechter, maar de omzet in Macs steeg met 25%. Ook alle abonnementendiensten leveren het bedrijf veel geld op met een hoge toegevoegde waarde.

Toch zegt Apple niets over de verwachtingen voor 2022. Cook wilde wel kwijt dat het eerste kwartaal van een jaar structureel minder omzet en winst laten zien. In 2020 was de omzet in het laatste kwartaal nog 111 miljard dollar, met een winst van 29 miljard dollar.

Apple zegt fors te investeren in nieuwe producten die nu nog niet op de markt zijn, maar via een ‘verrassingselement’ innovatieve meerwaarde gaan bieden in diverse marktsegmenten.

De koers van Apple ‘veerde’ iets op, maar over het algemeen verkeerden de techfondsen in een negatieve spiraal, waardoor Apple niet profiteerde van zijn mooie kwartaalcijfers.

Apple heeft een gebroken boekjaar. Het vierde kwartaal liep formeel af op 25 september 2021. Dus de nu getoonde cijfers zijn cijfers over Apple’s eerste kwartaal van 2022.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK