Herdenkingsmunt bedrukt voor 75 jaar NAVO

De Belgische Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib ontving in het hoofdkwartier van NAVO te Brussel, officieel de nieuwe Belgische herdenkingsmunt van 10 euro, ter ere van 75 jaar NAVO. De munt wordt door de Koninklijke Munt van België uitgegeven om het jubileum van deze intergouvernementele organisatie extra te benadrukken.

Minister Hadja Lahbib Ontvangt Belgische 10 Euro Herdenkingsmunt Voor 75 Jaar Navo

Het NAVO-hoofdkwartier of NATO HQ is na eerdere vestigingen in Londen en Parijs, sinds 1967 permanent neergestreken in Brussel. “Het is voor mij een eer om deze herdenkingsmunt in ontvangst te nemen, die niet alleen symbool staat voor het 75-jarig bestaan van de NAVO, maar ook voor het hechte partnerschap tussen het Bondgenootschap en België, stichtend lid en gastland van het Bondgenootschap. Deze munt markeert een belangrijk jubileum voor de NAVO, die al 75 jaar de veiligheid van onze burgers garandeert. De NAVO heeft ook bijgedragen tot de consolidatie van de democratie en de welvaart in Europa. Samen zijn we erin geslaagd conflicten te voorkomen en de vrede te bewaren voor een miljard burgers.”, verklaart de Belgische Minister.

Op de beeldzijde van de munt is het embleem van de NAVO gedrukt, geprojecteerd over een globe en opgebouwd uit verscheidene puntjes om het intergouvernementele aspect van de organisatie te benadrukken. Weergegeven is de afkorting van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie in het Engels, Nederlands en Frans. Ook het jubileum zelf is uitgeschreven in deze drie talen. Rondtekst: NATO * NAVO * OTAN * 75 YEARS * JAAR * ANS, met telkens de NAVO-ster als spatiëring.

De uitgifte is in beperkte oplage verkrijgbaar op herdenkingsmunten.be.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK