HELL met nieuwe lasergraveermachine voor rubberplaten

De naam HELL doet terugdenken aan high-end scanner en pagina opmaak systemen. Het nog altijd in Kiel (Duitsland) gevestigde bedrijf bestaat dus nog steeds en lanceert tijdens drupa nieuwe apparatuur in een specifiek segment.

Screenshot

De nieuwe PremiumSetter D2000 kan worden gebruikt voor het belichten van elastomeerplaten voor verschillende toepassingen, waaronder flexo, droge offset, beveiligingsdruk, reliëfdruk, specialistische sleeves en digitale fotopolymeerplaten met behulp van het laser ablative mask system (LAMS).

De D2000 is beschikbaar in versies voor platen, sleeves of een hybride model dat beide aankan.

De maximale plaatgrootte is 1350 x 2 032 mm en de reliëfdiepte is maximaal 800 mm in één doorgang of 3 mm in meerdere doorgangen. De resolutie varieert van 2.540 dpi tot 5.080 dpi, maar kan optioneel worden verhoogd tot 10.160 dpi voor beveiligingsprinttoepassingen.

De prijs is nog niet bekendgemaakt. Het apparaat zal te zien zijn op Hell’s Drupa stand, Hal 3/A91.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK