Grafimedia cao: eindbod werkgevers 6% per 1 juli 2024 en 4% per 1 juli 2025

Dat is volgens onderhandelaar AWVN het eindbod van de werkgevers, nadat de ledenraad daarmee afgelopen dinsdag instemde. De vakbonden reageerden nog niet formeel, maar informeel tijdens een onder-onsje buiten tijdens een pauze, toonden ze zich teleurgesteld.

Screenshot
Cao Logo 2024 Kvgo

Aanvankelijk wilden de werkgevers de 10% uitsmeren over 27 maanden. Dat bleek voor de bonden niet acceptabel. het aanbod van 3 maanden minder is echter voor de werkgevers meer symbolisch dan echt een lastenverlichting.

Onderhandelaar AWVN zegt nu dat het aan de bonden is om het eindbod te beoordelen. Of het woord ‘eindbod’ keihard is, werd tijdens het persmoment niet helemaal glashelder. Toch denkt AWVN dat de bonden zich ook wel realiseren dat de inflatie niet alleen werknemers raakte, maar ook werkgevers.

Lees meer bij printmedianieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK