Snapchat-lens transformeert buitenwereld in Planet of the Apes

Om de nieuwe bioscoopfilm Kingdom of the Planet of the Apes wereldwijd te promoten, hebben Disney en 20th Century Studios samengewerkt met Snapchat om in totaal elf Augmented Reality (AR)-lenzen te ontwikkelen.

Disney Snapchat

Dit is een van de grootste locatie gebaseerde AR-activaties die Snapchat ooit heeft gedaan en de eerste die gebruik maakt van alle drie de typen AR-lenzen. De lenzen transformeren verschillende locaties over de hele wereld in de weelderige, natuurlijke wereld uit de sciencefictionfilm. De ‘Apes Santa Monica’-lens is voorzien van City Scale AR-technologie en neemt een deel van de geliefde Santa Monica Promenade over. Snapchatters zullen de buitenkant van de Promenade zien transformeren in de weelderige wereld uit de film en hoofdpersoon Noa te paard door de straten zien rijden.

De campagne omvat ook negen wereldwijde Landmarker-lenzen, die op dezelfde manier de iconische herkenningspunten in natuurlijke landschappen zullen transformeren. De locaties zijn onder meer de Towerbridge in Londen, de Arc de Triomphe in Parijs, het Storting-gebouw in Oslo, het Vrijheidsbeeld in New York en de Taj Mahal in Agra.

De ‘Planet of the Apes’-lens is beschikbaar voor alle Snapchatters, waar ze zich ook bevinden. Deze lens beschikt over World Mesh-technologie die hun fysieke omgeving vult met overwoekerd groen, rijk gebladerte en de apen uit de film. Deze lens is wereldwijd verkrijgbaar via de Lens Carousel en het openbare profiel van 20th Century Studios.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK